Har du svært ved at finde kærligheden? Så er det måske fordi du leder efter den fra et forkert sted i dig selv.
30.01.2018

Følelser lagres i kroppen.

Det kan være helt tilbage fra da du var spæd, din tidligste relation med dem du elskede rummer du i din krop – og de følelser som var for smertefulde for dig at mærke, har du fortrængt, men de ligger stadig i din krop, mere eller mindre bevidst.

Evnen til på denne måde at fortrænge psykisk smerte er en sund og god forsvarsmekanisme…. Så når den kan gå hen og blive problematisk, så er det fordi du prøver at reparere de sår du har fortrængt, uden at være klar over, at det er det du gør.

 

Dvs du har en agenda i din kærlighedsrelation, så den ikke kan udvikle sig på sine egne betingelser.

 

Du prøver nemlig at få dækket et behov som skulle have været dækket da du var lille.

 

Betyder det så at du finder ældre mænd, som bliver en faderfigur ? Nej overhovedet ikke – det KAN det gøre, men det kan også komme til udtryk ved at du synes at din kæreste skal gøre dig tryg, eller glad, eller få dig til at føle dig elsket…

 

-”jamen - vil vi ikke alle sammen gerne føle os elskede? Hvad er en kæreste ellers værd, hvis vi ikke føler det? ”

 

Se der er forskel på om det er en præmis – du SKAL få mig til at føle mig elsket – fordi jeg kan ikke rumme at føle mig uelsket, (den følelse har jeg nemlig i mig, og den kan jeg ikke holde ud) eller om det er et muligt rum, hvor kærligheden nogle gange er der, og nogle gange ikke er der. Og de gange hvor den ikke er der – og det vil ske selv i de sundeste relationer, så er det ikke ensbetydende med at hele relationen bliver kasseret, men blot at lige nu må jeg selv holde min ”elskværdighed”.

 

Hvad kan du gøre ved det?

I en ideel opvækst er du blevet fyldt op af dine forældre m kærlighed og støtte, indtil du har fået nok og bevæger dig ud i verden og føler dig elskværdig og som en del af fællesskabet.

 

Har du derimod ikke fået hvad du havde brug for – eller er du blevet brugt til at opfylde andres behov, så kæmper du med en eller anden form for underskud, og det kan en anden person ikke fylde for dig på et senere tidspunkt i dit liv. Det kan se sådan ud i forelskelsen – der er vi helt opslugt – men når virkeligheden banker på, så vil krisen kradse.

 

Han kan dulme underskuddet, ved at være der, elske dig, tænke på dig,, være forelsket, men så snart forelskelsen fortager sig (og det gør den selv i sunde og stærke relationer), og han skal  arbejde eller træne, eller mødes med sin x etc.  vil du igen blive konfronteret med følelsen af ikke at føle dig elsket.

 

Den betingelsesløshed som skal til for at opfylde følelsen eksisterer kun mellem forældre og børn, det er altså ikke muligt at få kærligheden til at gå op, når præmissen er forkert. Hvordan kommer jeg videre ?

 

For det første er du nødt til at blive klar over hvad det er for følelser du forventer at din kæreste skal opfylde for dig – det kan faktisk være en lidt svær opgave at løse selv, for vi har opelsket en blind plet for at overleve. Men du kan komme det nærmere ved at spørge dig selv, hvad kan jeg ikke holde du ved andre mennesker – og hvad er det for en følelse det vække i mig når de gør det/er sådan… her ligger svaret – og det kan sagtens være flere forskellige følelser.

 

Et eksempel kunne være - hvis du vil have en kæreste som får dig til at føle dig tryg, så har du nok en grundfølelse af angst, som du ikke ved hvordan du dealer med. Du kan så enten vælge at gøre dig selv tryg.

 

Dvs. Måske skal du sikre dig økonomisk, eller du skal gå til karate eller selvforsvar, men så længe følelsen ligger i din krop, vil den dukke op det ene eller det andet sted igen, så den mest gennemgribende og frihedsskabende måde at komme videre på, er at deale med følelsen og opløse den….

 

Gør du det vil du for alvor blive fri af den følelse, og det holder resten af dit liv.

 

Mit andet eksempel fra tidligere kunne være - min kæreste skal få mig til at føle mig elsket.

Du har altså en følelse af at føle dig uelsket. Og hvis du får hjælp til at opløse den følelse, så du grundlæggende føler dig elskværdig, så har du ikke længere BRUG FOR din kærestes kærlighed, men du kan nyde den når den er der, og du kan rumme når den ikke er der – så skaber du betingelserne for at ægte kærlighed kan vokse frem.

 

Har du lyst til at vide mere om hvordan jeg identificerer og opløser gamle følelser i kroppen, så er du velkommen til at få en gratis telefon-konsultation på 15-30 min, hvor vi finder ud af om det er noget du kan have glæde af.

 

Jeg håber at du er blevet klogere og jeg bliver rigtig glad for kommentarer, hvis du har noget på hjerte.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar


Nordic Core Treatments / Sisse Sadolin Mobil: 20201671, E-mail: sisseSadolin@gmail.com
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk