Uhmm Kaffe... hvorfor jeg fraråder at drikke kaffe.
24.01.2018

Altså - for det første er kaffe muskel-sammentrækkende - hvilket jeg tydeligt mærker når jeg arbejder med din krop. Det er langt sværere at få dig til at slippe en muskelspænding, og behandlingen bliver meget mere smertefuld for dig hvis du har drukket kaffe, så gør dig selv en tjeneste og lad være med at drikke kaffe den dag du skal have behandling.

For det andet er kaffe en stimulans. dvs at du tager noget fra kroppen uden at give den noget tilbage - i modsætning til hvis du feks spiser en banan: så får du noget sukker, og nogle mineraler og sporstoffer som kroppen omsætter til energi, og byggematriale til kroppen. Hvis du drikker en kop kaffe, så producerer kroppen adrenalin, det er det du godt kan lide.. kroppen kommer i omdrejninger som hvis den blev jagtet ud over savannen med en tiger i hælene.. du frigiver en masse af det sukker du tidligere har lagret i kroppen som musklerne bruger på at klare opgaven og så må du restituere senere.... du tager altså kun noget fra kroppen uden at give den noget tilbage. Derudover er der den ekstra hage ved det at koffein er utrolig lang tid om at blive nedbrudt i kroppen - halveringstiden er 6-8 timer.... så drikker du en kop kaffe om morgenen, så har du altså en kvart mængde tilbage i blodet når du går i seng om aftnen. Så drikker du bare en kop hver morgen, så er din krop stort set aldrig i hvile og kan restituere.... den pisker ud over savannen døgnets 24 timer..

så vil du gerne være gravid? fjerne muskelsmerter? få kroppen til at helbrede sygdom? restituere efter anstrengelse? få en bedre søvn? fordøje din mad bedre? - alt det som det parasympatiske nervesystem tager sig af, så skal du skære ned på kaffen. Min anbefaling er at du drikker kaffe som du ville drikke cognac - en sjælden gang imellem. Gør det hvis du har fået en virkelig god middag, eller mødes med en veninde til brunch, eller hvis du skal holde oplæg og ikke har sovet om natten, altså som luksus, eller som medicin, og skærer du det ned til det, så vil du opleve at den rent faktisk virker... 

Stimulanser holder nemlig ret hurtigt op med at virke - forstået sådan at kroppen danner et antistof som modvirker den stimulerende effekt, for at prøve at bringe systemet i ligevægt. Så efter ret kort tids jævnligt forbrug, så vil kroppen allerede ved udsigten til at den skal have sin stimulans - begynde at danne antistoffer i kroppen... du er altså faktisk mere træt om morgenen hvis du drikker kaffe hver dag, end du ville være hvis du ikke gjorde det .... Det er da værd at tænke over :)

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar


Nordic Core Treatments / Sisse Sadolin Mobil: 20201671, E-mail: sisseSadolin@gmail.com
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk